Składniki
- Grubsze końcówki od zielonych szparagów ( z dwóch pęczków)
- Cielęcinka 400 g
- Trzy niewielkie marchewki
- Jedna pietruszka z nacią
- Pół małego selera z nacią
- Mały por
- 1/2 kg młodych ziemniaków
- Liscie laurowe, ziele angielskie, sól, pieprz, koper do posypania,
- śmietana,
- grzanki
Przygotowanie
Mięso szumujemy, dodajemy zieleninę i marchewki, gotujemy pół godziny z przyprawami. Dodajemy szparagi i pokrojone w kostkę ziemniaczki. Gotujemy 20 minut. Wyciągamy zielsko i przyprawy. Blendujemy szparagi z kartofelkami.
Mięso pokrojone w kostkę układamy na dnie talerza, zalewamy kremem, posypujemy grzankami, śmietaną polewamy, koperek sypiemy i konsumujemy.
Mmmmmmm….pycha.